Postopki hujšanja v salonih - učinkovitost kozmetičnih postopkov oblikovanja telesa

Poleg korekcije prehrane in športa enako učinkovit rezultat prinašajo posebni postopki hujšanja v salonih. Veliko jih je - nekateri so namenjeni le izboljšanju stanja kože, drugi pa vplivajo na maščobno plast. Za vsako vrsto so značilni določeni učinki in koristi. Več o najučinkovitejših postopkih za hujšanje si preberite iz informacij na spodnji fotografiji.

Kozmetični postopki za hujšanje

Vsi postopki, ki spodbujajo hujšanje, so razdeljeni na kozmetične in strojne. Slednji so učinkovitejši pri doseganju rezultatov, vendar niso tako varni, ker imajo večje število kontraindikacij. Zaradi tega se veliko žensk odloča za shujševalne lepotne tretmaje v salonih. Zanje je značilen blag in sproščujoč učinek. Ti postopki vključujejo:

 1. kopel. Visoka temperatura poveča krvni obtok in s tem pospeši proces izgorevanja maščob.
 2. Cedar fito sod. To je mini savna. Namenjeno odstranjevanju odvečne tekočine, zmanjšanju videza celulita.
 3. Obloge in maske. Ti postopki so med seboj zelo podobni. So vroče ali hladne. Pred samo seanso se telo zdrgne in nato prekrije s profesionalnimi izdelki, ki vključujejo talaso aktivator. Obloga deluje na celulit, odstranjuje strupene snovi, neguje kožo.
 4. Sporočilo. Kozmetična narava je pretežno ročna. Druga vrsta je akupunktura, ki vpliva na posebne aktivne točke telesa. Masažni postopki ustvarjajo učinek limfne drenaže - izboljšajo pretok krvi, zategnejo obrise telesa in zmanjšajo celulit.

Strojni postopki za hujšanje

Z izbiro strojne izgube teže lahko upamo na učinkovitejši rezultat, vendar so takšni postopki dražji od preprostih kozmetoloških postopkov. Vsi imajo različne načine delovanja na telo. Nekateri pomagajo doseči rezultat z električnim tokom, drugi s mrazom. Obstajajo postopki, ki temeljijo na ultrazvoku ali posebnih pločevinkah, ki ustvarjajo vakuum. Med najučinkovitejšimi salonskimi postopki je mogoče razlikovati naslednje:

 1. Mezoterapija. Sestoji iz vnosa posebnih mešanic biološko aktivnih snovi pod kožo, ki pospešujejo procese razgradnje maščob.
 2. Krioterapija. Ta seja v salonu je sestavljena iz lokalnega izpostavljanja kože mrazu (krioelektroforeza) ali na splošno (kriosavna).
 3. Ozonska terapija. Gre za postopek vnosa pripravka iz močnega ozonskega oksidanta v maščobno plast. Zahvaljujoč njemu se maščoba topi na problematičnih območjih.
krioterapija za hujšanje

LPG masaža

Ta postopek je indiciran za celulit, nizko elastičnost kože, edeme in lokalne maščobne obloge. Neželeno plast na problematičnem območju zategnemo s posebnimi valji. Pod njimi se ustvari učinek vakuuma, zaradi katerega se koža gnete. Posledično se stimulira krvni obtok, izboljša se metabolizem v celicah. Učinek bo opazen tudi po eni seji. Priporočljivo je, da jih dokončate skupaj 6, da utrdite učinek.

LPJI masažo izvajamo samo preko posebne obleke, ki se obleče pred sejo. Sestavljen je iz elastičnega endermološkega tkiva, ki zagotavlja higieno postopka. Poleg tega obleka zmanjša bolečino, ko naprava drsi po telesu, preprečuje, da bi se koža preveč nategnila. Učinek nastavkov je lahko različen – od sproščujočega do agresivnega, »lomljenega« maščobnih celic.

LPG vakuumska valjčna masaža

Druga vrsta salonskih posegov, za katere se uporablja masaža z LPG aparatom, je lipomasaža. Izvaja se brez posebne obleke na odprti koži z uporabo anticelulitne kozmetike in posebnih olj. Razlika med postopkom je v tem, da pomaga očistiti povrhnjico pred poroženelimi luskami. Poleg tega se brez obleke sprosti več izvlečka znojnice in žlez lojnic, t. j. žlindre in toksini se bolj aktivno sproščajo. Tu je še nekaj značilnosti lipomasaže:

 1. Vakuumska masaža močneje vpliva na delovanje centralnega in perifernega živčnega sistema. To pospešuje presnovne procese.
 2. Masažni stroj z valji je opremljen s kovinskimi deli, ki zlahka drsijo po odprti koži, predvsem olju.
 3. Nanašanje anticelulitnih formulacij neposredno na kožo pomaga dodatno navlažiti kožo.
 4. Pri masaži brez obleke specialist bolje vidi problematična področja in njihove spremembe.

Masaža za hujšanje

Profesionalna trenutna masaža za hujšanje se imenuje miostimulacija. Posebna priseska - elektrode - je pritrjena na človeško telo v predelu večjih mišic. Skozi njih se napajajo mikrotokovi, ki ustvarjajo obremenitev, podobno tisti, ki je značilna za trening v telovadnici. To povzroči, da se mišice skrčijo, s čimer se zapravljajo kalorije (do 2000 na sejo) in kurijo maščobe. Miostimulacija ima višjo ceno, vendar je ena najučinkovitejših. Za dober rezultat je priporočljivo opraviti 10 sej. Prepovedano med nosečnostjo, kritičnimi dnevi in tumorji.

Program za oblikovanje telesa

Nobena dieta ali obloge za telo vam ne bodo pomagale znebiti maščobnih celic. Le zmanjšajo ga, z nepravilno prehrano pa se njegov volumen spet poveča. Kavitacija se uporablja za razbijanje močne membrane maščobne celice in odstranitev njene vsebine. Princip delovanja takšnega programa oblikovanja telesa je podoben liposukciji, ko se maščoba odstrani na točno določenem problematičnem predelu. Zaradi delovanja aparata se v medceličnem prostoru maščobnih celic tvorijo mehurčki. Nato počijo in ustvarijo udarni val. To uniči maščobno celico.

aparat za masažo za hujšanje

Odstranjevanje maščobe na trebuhu

Presoterapija je sodobna alternativa masaži, saj nadomešča 10 njegovih sej hkrati. Naenkrat lahko izgubite do 2-5 cm. Učinek tega postopka za zmanjšanje trebuha temelji na pritisku, ki ga oseba doživi, ko nosi posebno obleko. Zrak se vanj vbrizga s premori od 0, 5 do 2 minuti, kar vodi do povečanega krvnega obtoka. Vtis je, da nosite steznik. Rezultat bo izločanje odvečne tekočine in izguba teže. Za utrjevanje učinka je potrebno opraviti tečaj 14 sej s pogostostjo 1 na 2 dni.

SPA tretmaji za hujšanje

Saloni lahko ponudijo še druge zanimive in prijetne načine hujšanja. To so SPA tretmaji za hujšanje. Med njimi izstopajo področja, kot so obloge, kopeli, pilingi in masaže. Slednji so najpogostejši. Masaže lahko kombiniramo z oblogami telesa, aromaterapijo, pilingom. Ročna možnost daje dober učinek, saj se tako bolje počuti pritisk, telo pa se sprosti. Od zavijanja so bolj prijetni in učinkoviti:

 1. Čokolada. Pomlajuje, vlaži kožo, pomaga zmanjšati videz pomarančne lupine. Pred posegom v salonu telo poparimo, nato podrgnemo in nato prekrijemo s čokoladno sestavo.
 2. Obloga iz morskih alg. Nič manj priljubljena ni v večini salonov. Redčenje posebnega prahu z eteričnimi olji poveča učinek postopka. Telo se sprosti, hkrati pa je napeto.
čokoladna obloga za hujšanje

Cena shujševalnih tretmajev v salonih

Pri izbiri določene možnosti od naštetega ni zadnje merilo cena shujševalnih postopkov v salonu. Določa se na podlagi več dejavnikov. Stroški so odvisni od usposobljenosti specialista in vrste postopka, stopnje njegove učinkovitosti, zapletenosti postopka in uporabljenih naprav.